Over ons

In 1951 begon ons verhaal. Dat was wanneer de ouders van Jo de deuren openden van 'Juwelier Van Genechten' op de Markt in Balen. Eerst kon je er enkel terecht voor klokken en uurwerken, maar niet veel later werd het aanbod uitgebreid met juwelen. Eind jaren '80 stapte Jo bij in de zaak van zijn ouders. Hij leerde het vak van zijn vader Vic van Genechten en volgde daarnaast les in Technicum te Antwerpen. Later volgde hij ook een zeer uitgebreide scholing als uurwerkmaker, goudsmid en edelsteenzetter.

In januari 1995 namen wij deze bloeiende zaak over en wij runnen deze nog steeds met volle overgave en passie. Jo is een vakman en kunstenaar pur sang. Uren brengt hij door in zijn atelier om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten. Hij herstelt met de grootste zorg de juwelen van onze klanten of past ze aan voor de beste pasvorm. Daarnaast vind je hem ook regelmatig aan zijn tekenbank, waar hij werkt aan nieuwe items voor onze collectie. Ook het 3D-ontwerp van juwelen is hem niet vreemd. Hij volgt al de nieuwtjes in de juwelen industrie op de voet. 

Ingrid is het aanspreekpunt voor de klanten en leveranciers. Daarnaast gaat ze op zoek naar de mooiste juwelen en beste uurwerken, dit altijd volgens de laatste nieuwe trends. Bij haar kan je dus altijd terecht met al je vragen. 

Het digitale tijdperk is al een tijdje aan een opmars bezig, ook wij kiezen nu voluit voor de toekomst met onze nieuwe webshop. Dit nog steeds met de grootste zorg voor kwaliteit en service. Wij zijn er helemaal klaar voor! Jullie ook?

 

Jo & Ingrid